"Skoorimine"

Saatis mart 
"Skoorimine"
23. mai 2005, kl 13.57
Mõtlesin, et peaks pisut arutlema sellest üldtuntud "skoorimise" teemast.
Minu arusaamine antud terminist oleks umbes selline : arutu punktijaht, vahendeid valimata, mitte aarete ja mõnusate paikade külastamise eesmärgiga, vaid eelkõige oma kohta edetabelis silmas pidades. Mõnikord saab skoorida ka aardeid külastamata, nagu toimus see mõni aeg tagasi [www.geopeitus.ee] aarde juures.

Kuid, kallid kaasvõitlejad, ärge olge solvunud, kui keegi teie kohta ütleb, et näe jälle skooris. Nagu eeskujudest näha, ei olegi see üldse taunitav tegevus. Nüüd siis ka mõned näited, juhiksin tähelepanu just seosele aarde peitjate ja antud logides end leidjaks kuulutanute vahel.

Tarkovski aare, logi [ID:5948], [www.geopeitus.ee]
Lennujaama aare, logi [ID:5709], [www.geopeitus.ee]
Trammijuhi aare, logi [ID:5694], [www.geopeitus.ee]
59. ja 27. kraadi ristumispunkti, logi [ID:2856], [www.geopeitus.ee]

Ja need on vaid mõned näited, veenduge ise, kui ka vähe vanemaid logisid loete.

Seega, kellel nutti ja ideid, kuidas skoorida, andke aga tuld. Ja las koerad hauguvad, karavan liigub ikka edasi !
Re: "Skoorimine"
23. mai 2005, kl 15.35
jummalasta rahulikult oleks võinud veeb olla edasi nii nagu vanasti smoking smiley. ei mingit edetabelit ega statistikat. omal pean siiamaani käsitsi märkmikku aardeleidude kohta. See, et iga pundi liige ise nime alt külastuse logib või omaenda peidetud aarde "leiab" suurendab ainult infomassiivi ja raskendab selles orienteerumist. maitse asi. eye rolling smiley
23. mai 2005, kl 15.47
Lahe väljavõte ... Ma võin seda pikendada, et sa ei peaks otsimisega tegelema. Ainult, et kui siinkirjutaja asja veidi süübib siis need "arvestusse" ei lähe smiling smiley. Tegelikult mul savi on seal 100, 200 või 300. Statistika on õige.

Võib ju veel aarde enda skoorimist väljamõelda aga kui tonti tahad näha siis näed seda tühjas toas ka.

Kui vahepeal ikka aaret leitud pole siis kontrollimine on ju leidmine? Ikoon näitab, et aare pole kadunud (tõlgendamise vaev).
Topelt külastused ammugi ei lähe "skoorimise" alla. Aga aaretele käib peale juba 2-3 ring. ...

... ma ei tea millepärast teie mängite seda aga mina käin huvitavaid kohti otsimas. Õnn kui ei satu prügihunnikusse vaid kohta kus on mida teha ja mida vaadata ja tahaks alati tagasi minna ning sõpru ka kaasa võtta.
ove
23. mai 2005, kl 15.59
Kaits kui sa oma aardeid külastad, siis saad ju jätta nende puhul lihtsalt teate. Mina külla enda aaret leidmiseks ei oskaks pidada. Teiste kallal oled kõva norija skoorimisega aga enda aaretga skoorid ikka vägevalt. Soovitus, et täida ka ise mängureegleid mida sa teistelt eeldad.

Tegemist on ju ikka mänguga kus ei aeta taga iga sekundit ja meetrit.
Võiks ju omale aeg ajalt meelde tuletada vanasõna: pada ...

Rohkem sallivat suhtumist!
23. mai 2005, kl 19.00
Täpsustaksin kaits747 leidmiste arvesse ja mittearvesse minemist pisut. Nimelt eeltoodud aarded on süsteemis mitte kaits747 konto poolt sisestatud, kuid peitmise juures on siiski märge, et peitjate hulgas oli ka Kaido(2) (alias kaits747).

Seega läheb see leidmine siiski vastava konto omaniku leiuna kirja. Kaval, eks ole. Ja tõepoolest, suurendab see ka leidmiste arvu enimleitud aarete tabelis. Tore ju vaadata, et näe mul nii head ja populaarsed aarded grinning smiley.

Et siis niipalju veel skoorimisest ja mitteskoorimisest.

Ja jään enesele siiski kindlaks, et skoorimine on positiivne ja oodatud tegevus. Ega ju ometi selle sõna geopeitusesse tooja ise midagi negatiivset ei teetongue sticking out smiley.
23. mai 2005, kl 20.25
see "skoorimise" temaatika on siin susisenud juba nüüd mõnda aega.

Hetkel on mul selline mõte, et me kas:

A
Täpsustame (loome) konkreetsed reeglid punktide arvestuse kohta. Analoogselt nagu on reeglid paigas geodashingus. Ja siis on võimalik soovijatel (reeglite järgi) skoorida ilma, et keegi ilguks. Kes tahab loeb paaniliselt oma punkte, kes ei taha võtab asja rahulikult ja naudib lihtsalt huvitavate aarete otsimist.

B
Koristame siis tõesti selle edetabeli ära. Et poleks kellegil teoreetilist motivatsiooni "skoorida", ega ka kellegil võimalust süüdistada kedagi skoorimises ehk aarete otsimises edetabelis tõusmise nimel.

Eks mõlemal variandil ole omad miinused ja plussid. Oma eelistust ei oskagi kohe öelda peab mõtlema ja arutama seda.
edetabel
23. mai 2005, kl 21.13
Kui nüüd praegu seda edetabelit vaadata siis esimene mõte on tegelikult see, et seda tuleks lühendada top 10 või siis top 20 peale. Algul oli mängijaid nii vähe, et sel polnud vajadust aga praegu küll. Mis arvate?
Carolina
23. mai 2005, kl 21.14
Mhh, kas nüüd hakkame ühe inimese suhtlemisprobleemide pärast geopeituse saiti ümber kujundama? smiling smiley Aga kui teeks nii, et lööks "edetabeli" nimede järgi alfabeeti? Mina küll ei viitsi märkmikus arvet pidada leitud aarete üle ja kui see mugav võimalus siin praegu olemas on, miks siis mitte. Ja tundub, et siinses seltskonnas pole küll ühtegi, kes ainult punktide saamise nimel aardeid otsiks. Kes kõige kõvemini kisab, võibolla see ongi kurjategija juurikas? tongue sticking out smiley

"Miks mulle tundub, et täna me ei skoori....?" winking smiley
23. mai 2005, kl 21.28
Aga mis sellest TOP10stki eksponeerida, igaühele tema oma aarete üle arvepidamine sisseloginuna oleks ehk kõige murevabam ja piisav IMHO, et teada saada, palju iseendal aardeid on peidetud/leitud/mitteleitud.
23. mai 2005, kl 21.30
<<viimane postitus läks tegelikult üles millegipärast eelvaatel klikkides ehk mõte jäi natuke pooleli, aga las ta siis olla>>
23. mai 2005, kl 21.36
NB! Juba ammu on Minu Geopeitus lehel oma leitud aarete arv!

PS! Katsun sellel kalale jälile saada, et miks foorumis ja logiteadete postitamisel sabad ära kaovad.
23. mai 2005, kl 21.44
No IMHO ei ole B alternatiiv vaid osade inimeste paranoia, mille tõttu ei tohiks teised kannatada. A versioon kõlab mõistlikumalt, "ela ise ja lase teistel ka elada" lähenemine.

Ma olen juba varasemates teemades väitnud, et statistika kättesaamise raskendamine ei ole lahendus..
23. mai 2005, kl 23.06
Sellel korral jagan Kaidode vaateid asjale. See on küll jama kui esimese otsa mehed hakkavad nüüd niimoodi punktide pärast kisklema - kõrvaltvaatajale võib jääda kehva mulje asjadest. Nojamissiis kui Kaido logistab aardeid, millistega ta seotud on, saab kaardil vähemalt punktid ühtlasemalt rohelisemaks ja tegelikkuses käib ja hooldab ta neid regulaarselt. Kui me harrastame seda hobi vabaaja veetmise eesmärgil (nagu kõik väidavad), siis ei tohiks ju see "skoorimine" pinnuks silmas ol
23. mai 2005, kl 23.19
Ok, kui mõni veel pole pihta saanud selle teema mõttest, siis teen puust ja punaseks:

Minul ajas harja punaseks just see postitus siin : [www.geopeitus.ee]

See sõna - SKOORIMA, on pea igas foorumiteemas juba mõnda aega ja miskipärast enamasti vaid ühe postitaja sulest pärit. Seetõttu soovisin ma juhtida tähelepanu asjaolule, et teiste silmas on pindusid mitu, kuid oma silmas ... jne.

Märt
23. mai 2005, kl 23.31
Ok, olen loll kui puujalg ja ei saa pihta!
Aga selle eest on mul pohlad ja natuke huumorimeelt smoking smiley
23. mai 2005, kl 23.42
OK, nüüd on selge, on puust ja punane hari...
24. mai 2005, kl 00.09
Panen siis oma paar senti selle threadi alla ka.

C. ehk siis kolmas võimalus, mis näiteks mind rõõmustaks, oleks see, et iga kasutaja saaks määrata, kas tema geopeituse kasutajanimi osaleks (ilmuks) edetabelis või mitte. Ehk siis kast ja linnukese võimalus - "soovin, et minu nime näidataks avalikus edetabelis".

Sellisel juhul oleksid kõik hundid ja lambad rõõmsad. smiling smiley
Minusugused (if any) tegeleksid asjaga omasoodu edasi, teised, edetabelist huvitatud, peaksid või(s)tlust edasi.

Samuti oleks kena omada võimalust foorumis filtreid tekitada.
Kui ma ei soovi kellegi postitusi lugeda, saaksin seda vältida. Asi nõuab muidugi Andilt mitu tundi tööd, aga oleks seda väärt.

P.S.
Oskaks keegi paari sõnaga selgitada edetabeli olemasolu väärtust paari sõnaga?
Suur hulk probleemidest oleksid vist olemata ilma edetabelita.
Millised lisaväärtused aga on tekkinud tänu sellele? Mida annab teadmine, et ***** on rohkem leidnud aardeid kui ***** ?
Minus tekitab respekti rohkem kvaliteet kui kvantiteet.
24. mai 2005, kl 00.17
Mulle tundub, et oleks viimane aeg geopeiturite kokkutulek teha ja igasugused probleemid mano-a-mano selgeks rääkida thumbs up smiley

Ideaalse lahendina näeksin ma, et teema subjekt lõpetab teiste valimatu süüdistamise 7s surmapatus (skoorimine, mängu ilu rikkumine, edetabelis tõusmine, vihjepiltide (ilma artiklita) üleslaadimine, autoga aardele ligemale kui 2km sõitmine, päevas rohkem kui 100 km läbimine, foorumi läbustamine) ja proovib oma (sageli ka õigustatud) märkuseid teha vormis, mis ei aja inimestele harja punaseks ega puiseks.

Vastutasuks teeme talle geopolitsei rinnamärgi ja lubame sarnaselt teistele oma logisid kirja panna...

Tõsisemalt rääkides, Andi pakutud rangemad reeglid aarde leidude logimisel tuleks kellelgi valmis kirjutada...
24. mai 2005, kl 00.33
Nu ntx, et "Tavaline aare on leitud, kui on tehtud kanne aardes asuvasse logiraamatusse. Logiraamatu puudumisel konteineris, mida peetakse aardeks või aarde taastamisel rüüstatud aardest ei loeta aaret enne leituks kui selle autentsust on kinnitanud aarde omanik või varasem leidja. Virtuaalaare on leitud, kui on täidetud kõik aarde omaniku poolt ettekirjutatud tingimused. Tingimuste täidetuse kohta teeb otsuse aarde omanik ainuisikuliselt."

Põhiprobleem, mida mina selle juures näen on vajadus logisid editeerida natuke mugavamalt kui läbi Andi..

P.S. Olavi, mulle jääb jätkuvalt segaseks, mis Sinu jaoks muutub juhul, kui teised inimesed sinu aarete arvu ei näe? Samas on soov see number peita loomulikult Sinu isiklik valik ja selline featuur võiks täitsa olemas olla.
24. mai 2005, kl 08.40
Njahh... suhteliselt kurb, kui esimest korda geopeituse saidile tulin, tundus et siin on koos sõbralikud ja kokkuhoidvad inimesed, aga viimasel ajal tundub,et see nii ei ole. Võib-olla ma eksin,aga antud hetkel tundub,et saab vähem kui ühe käe sõrmedel kokku lugeda isikud kes rebivad neid tülisid üles kohati täiesti mõtetutel teemadel (ok,ok... kõik need tülid ikka suht mõttetud, endal ajas kõige rohkem harja punaseks see teema - [www.geopeitus.ee] ) Ma usun, et igal inimesel peaks olema nii palju enesekontrolli, et nendest ''apsakatest'' mööda vaadata, jätka sina oma ausa mängu ajamist, ega me Nõrgimat lüli ei mängi, et keegi kellegi kallal koguaeg näägutama peab!

Mida arvab näiteks inimene kes täna peaks esmakordselt Geopeituse lehele sattuma, tekkib mulje nagu oleks siia kokku sadanud mingi lasnakate gängbäng kes peab võimuvõitlust, et kes on rohkem bussipeatuseid puruks tagunud!? Me ei jäta endast just parimat muljet!

Ehk ikka prooviks säilitada seda muhedat meeleolu ,mis siin nende vaidluste vahepeal valitseb. Prooviks olla ikka sõbralikud ja sallivad edasi, muidu ehk millalgi kaob tahtmine siia seltskonda kuuluda!
Autor:

Sinu meiliaadress:

Pealkiri:

Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
Sõnum: