Värsked sõnumid

Ümarlaua foorum

Saatis caro 
Ümarlaua foorum
21.11.2024 12.57
11. jaanuaril toimuva ümarlaua arutelud, väljaütlemised, mõtted võiks koondada siia.
Re: Ümarlaua foorum
21.11.2024 14.16
Hei!

Väga hea, et nii oluline teema on algatatud!

Ehk võiks selleks, et kohapeal kohe väga palju uut informatsiooni ei tule ja oleks võimalik kodus natuke rahulikult ette valmistada, juba eelnevalt olukorda ja probleemkohti täpsemalt kirjeldada. Sündmuse kirjelduses on esialgne info olemas, aga ehk on võimalik põhjalikumalt välja tuua:

1. Mis ideedest on puudus?
2. Mis oskustest on puudus?
3. Mis vahenditest ja mis ulatuses on puudus?
4. Muu taustainfo, mida on hea enne lahenduste genereerimist teada.

Luurebuss
21.11.2024 19.13
Panen natuke mõtteid kirja.

Ideid on erinevaid kuid neid alati ka juurde vaja. Leht peaks uuenema ja ajaga kaasas käima. Meil saab siiani registreerida ainult emaili teel. Samas kaart on tunduvalt kasutaja sõbralikum kui GC oma. Samuti üldse aarete otsimine. Aga eraldi aarete andmebaasi ülevalhoidmine on tüütu ja järjest raskem, sest keeldutakse siia lehele oma aardeid lisamast. Minu arvates oleks hea lehe versioon selline mis näeb välja ja töötab umbes nagu meil hetkel, aga aarete ja logide info tuleb GC andmetest. Nende kuvamist saab siis ka vastavalt soovidele sättida. See oleks vast ka kõige lihtsam ja soodsam uue lehe ehituse poolest. AGA selleks on suure tõenäosusega vaja GC API ligipääsu mida meil ei ole ja mida nad väga jagada ei taha. Natuke veel üritan seda teemat torkida, kuid ei usu, et asi paremaks läheb. Samas tuntud c:geo äpil ei ole seda vist ka ja nad on leidnud mingi muu tee. Ehk siin on vaja kedagi kes asja jagaks ja saaks erinevaid versioone uurida. Päris uue lehe ja uue süsteemi tegemine on tunduvalt keerulisem ja kallim...midagi sellist mis logiks korraga kahel lehel jne. Ma isegi selle peale enam ei mõtle. Selle hind on umbes mitukümmend tuhat ja kahjuks pole ka projektikirjutajad olnud seda meelt, et meil õnnestuks kusagilt raha saada, sest me vist ei sobi kuhugi. Ma täpsemalt seda teemat ei mäleta millest need probleemid tulid, vast kellelgi teisel parem mälu ja saab ka ära seletada.
Puudu ongi siis progemis oskustest (või siis kümnetest tuhandetest mille eest palgata oskajad). Või noh, on oskustega inimesi, kuid siis on puudu ajast. Nagu näha, siis hetkel pole pikalt juba ühtegi vana viga parandatud. Aga oleme õnnelikud, et leht sai praeguste arendajate poolt ikkagi päästetud ja piisavalt kaasajastatud, et seda meil lihtsalt kinni ei pandud. Kuid igaühel saab aeg ja mott otsa.
Ja üldse värsket ja aktiivset verd oleks vaja, kes usub veel selle lehe tulevikku grinning smiley Meil tekib ikka aegajalt küsimus, et milleks me seda teeme. Sellised kiired ja segased mõtted esialgu.
21.11.2024 21.59
Kas programmikoodi kogum on versioonihalduse süsteemis ja kas programmikoodi muudatuste ajalugu on olemas?

Toimetatud 1 kord(a). Viimati zytecc 21.11.2024 21.59.
21.11.2024 22.22
Kood on Gitis mingist hetkest alates (3 aastat?) ja selle aja muudatused on olemas.

zytecc kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas programmikoodi kogum on versioonihalduse süste
> emis ja kas programmikoodi muudatuste ajalugu on o
> lemas?
26.11.2024 10.07
laur kirjutas:
> t. Minu arvates oleks hea lehe versioon selline mi
> s näeb välja ja töötab umbes nagu meil hetkel, aga
> aarete ja logide info tuleb GC andmetest. Nende ku
> vamist saab siis ka vastavalt soovidele sättida. S

siis sisuliselt midagi Soome sarnast: www.geocache.fi ?

muidugi tolle visuaalne pool ... selline nagu 15 aastat oleks omaette "tiksunud" smiling smiley

Reino
26.11.2024 10.23
errvee kirjutas:

> S
>
> siis sisuliselt midagi Soome sarnast: www.geocache
> .fi ?
>
> muidugi tolle visuaalne pool ... selline nagu 15 a
> astat oleks omaette "tiksunud" smiling smiley
>
> Reino

Just nii, pidin seda mainima ka, aga see osa läks meelest. Soomlastele on ka Kaido poolt "päring" saadetud, et äkki saavad ligipääsuga meid aidata vmt.
26.11.2024 19.52
See Lauri idee, et siinsed logid võiks olla automaatselt postitatud ka GC lehele (jah, on tüütu kopipeistida), on igati OK, läbi GC API ju saaks aga.. No nende silmis on siinne sait ju vist "konkureeriv" ja seda nad ei luba. Oleme samas augus nacu c:geo arendajad (nad kah peavad "häkkima" pidevalt, et nende asi töötaks, API-t kasutada ei saa...). No ja lisaks siin me ju retsilt vähendame nende kasumit, kuna "premium" aarded kõigile kättesaadavad.

Aga noh, aega koosolekuni on, eks äkki vahepeal näeb unes, et kuidas kõik jube heaks muuta smiling smiley Ei pea silmas seda mõlemale lehele korraga postitamist, vaid üldist GP saatust.
29.11.2024 10.07
Kõige suurem puudus, nagu ma aru olen saanud, on sellest, et saaks lehe niikaugele, et oleks mingi testveebileht võimalik. Sinna saaks progejad peale lasta asju tegema nii, et see kohe pärislehel ei kajastuks. Võib-olla neid tegijaid isegi leiaks meie seast aga kui igasugused katsetused kohe laivi lähevad, siis võib palju asju pekki keerata.
Ma katsun trallsilt või sookollilt mingi ülevaate saada jaanuariks.
10.12.2024 21.12
Eks ta ole.

Kuna geopeitus on meile kõigile hobi, mitte töö või äri, siis tuleb ka seda lehte ülal hoida ning parendada "hobi korras".
Vastasel juhul tulebki end segaseks maksta, kui mingit progemisteenust sisse osta- see suht välistatud. Ehk peame siin ise hakkama saama.

Meenub miskit tööjuurest- üks maadlusega tegelev MTÜ soovis, et heitekottidele andurid külge saaks- jäi ära, kuna hind tuli ikka suht krõbe (riistvara+tarkvaraarendus). Samas, oleks seda ise kõike niisama õhtuti nokitsenud (enda harimise mõttes) oleks saja-paarisaja euroga (riistvarale kuluv summa, tarkvaraarendus oleks vaid iseendale tasuta võimalus harjutada) vast hakkama saanud, mitte 8K või mis see summa arvutustes tuligi. Sest noh, kui tegeled oma hobiga, siis selle eest sa ju raha ei küsi, pigem maksad peale. Lihtsalt oled rahul, et said millessegi panustada, saad ise kogemusi juurde jne.
05.01.2025 23.04
Mina ei tea kodulehtede ülesehitustest, hooldamistest, arendamistest midagi. Samas tean et kunagi oli piibel ja siis muud raamatud eesti keele arengus ja säilimises ja seega ka eesti rahvuse säilimises üliolulised. Ja samamoodi on nüüd ülioluline et eesi keel oleks funktsionaalselt kasutusel ka neti ja arvutimaalimas. Ka minu lastel on kohati raskusi leidmaks lihtsaid ja ilusaid eestikeelseid sõnu ja selle asemel kasutavad nad mingi inglisekeeset asendussõnu. Nüüd aga asjast. Minu arvates on meil siiski vaja ka rohkem raha, kasvõi selleks et kompenseerida geopeituritest entusiastidele mingilgi moel aeg mida nad kulutavad.

- Võiksime äkki ka geopeitus.ee keskkonnas võimaldada vaid toetajatele nähtavaid aardeid

- Korraldada prooviks korjandus, miksmitte avalikustata toetajade panustata summad. (Minu arvates sobiks kellelgi teha sünnipäevakingiks näiteks tema nimele annetus geopeitus.ee-le, selmet pingutada midagi kingiks, mis äkki on juba olemas jne, jne)

- Kunagi käis läbi teema mingist teadustööst seoses geopeituse ja eesti talletatud kultuuriga. Äkki saaks keegi hakkama projektikirjutamisega eesti kultuuriga seotud finantsvahenditele - Just eesmärgiga säilitada vanim mitteingliskeelne siiani tegutsev geopeituse keskkond.

Vaid mõned kiired mõttevälgatused.
PS reklaami mina küll vilkumas näha ei sooviks

Toimetatud 1 kord(a). Viimati blondiin 06.01.2025 13.15.
06.01.2025 08.41
Tallinnast kohale saab mugavalt ühistranspordiga
16.01.2025 11.08
Ümarlaua videosalvestus on kõigile huvilistele järelvaatamiseks siin: [www.geopeitus.ee]
Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.

Sisse logimiseks klõpsa siia!