Värsked sõnumid

Kasutajanimed.

Saatis geokrahv 
Kasutajanimed.
21.06.2008 21.29
Tere geopeiturid!

Räägin teile, kuidas sai minust [geokrahv]. Lugu on seotud minu teise klassi emakeele etteütlusega ja kuuenda klassi geograafiaga.
Etteütluses oli selline lause: "Õpetaja tõusis ja küsis" Nüüd võite sama lauset lugeda ilma üü täppideta. Mina unustasin täpid ära. Panin tähele, et kirjavead muudavad asja ikka täielikult teistsuguseks.
Kuuendas klassis oli geograafia mul kõik neli veerandit järjest 2. Eksam aasta lõpus oli ka samas aines. Imelikul kombel lubati mind ka seda sooritama. Läksin kohale oma kohtuotsust vastu võtma. Eksamiklassist tulijad teadsid rääkida, et piletid on lauale paigutatud spiraalikujuliselt. Haarasin õlekõrrest ja õppisin enamvähem selgeks 25-da pileti. Kõik osutus tõeks ja valitud pilet oligi 25-s. Eksami sooritasin kokkuvõttes 4-le. Kõik plaksutasid ja õpetaja ütles: "Kui samas vaimus nüüd edasi jätkad, saab sinust kunagi geograaf" Minu kasutaja nimi [geokrahv] ongi kirjavigadega geograaf. Vot selline lugu.
Ehk on kellelgi kah midagi huvitavat pajatada?

Toimetatud 1 kord(a). Viimati geokrahv 14.02.2010 00.29.
Re: Kasutajanimed.
21.06.2008 21.57
Mina lähtusin ammusest kogemusest, et alati on keegi kes sinu kallal iriseb, seega saab juba nimele vihjates igasugu lolli loba ära hoida. Elu on näidanud, et siin on asi siiski teistmoodi ja keegi pole veel nimele vihjatse mingeid märkusi teinud, kuigi ma olin selleks valmistunud. Teiseks oli selle nimega ka hea igasugu endapoolseid imelikke küsimusi ja vahest ka suisa rumalusi õigustada. Viimase lause tõekspidamist aga ei ole mina pädev otsustama. Ja kolmas asi mis nüüd järjest enam heaks osutub on nimekirjas üsna alguses olemine. Ei pea pikalt kerima, kui mingi nimekirja alusel olevat filtreerimist on vajakasutada. Lisaks avastasin, et mobla pealt sisse logides on seda nime hea kasutada, kuna kõik tähed on erinevate klahvide all. Passwordiga aga on mul risti vastupidi ja ilmselt seetõttu ma seda erinevust ka märkasin.
21.06.2008 22.05
Minu kasutajanimi pärineb sellest ajast, kui OK jutukas alustas, omal ajal oli ta üks esimesi veebijutukaid Eestis ja mina olin üks esimesi kasutajaid seal. Igatahes oli see päris ammu, eelmisel sajandil juba.

No vot, igatahes oli jutuka registreerimisaken ees ja oli vaja endale kasutajanimi luua. Ja et ma enne seda olin just Duke Nukem 3D mängimise lõpetanud, siis võtsingi endale kasutajaks duke. Ja see jäi kuidagi külge lihtsalt smiling smiley

Sama kasutajanime olen hiljem ka mujal kasutanud, teiste hulgas siis ka geopeitus.ee-s

Viimasel ajal küll tuntakse mind enamasti Anti nime all, aga see on juba üks teine lugu ...
21.06.2008 22.28
Vaat kus vahva teema, ma olen enne ka teie kummaliste hüüdnimede üle mõelnud. Mina hakkasin 3 aastat tagasi mängima siis oli mul üks suur sõber - jäljekoer Nikolai ehk Kolla. Kui talt endalt küsiti, et mis tõugu ka oled, siis oli kiire vastus - kolli muidugi! Tegelikkus oli enam-vähem kolli välimus, tüki suurem ja jumal teab mis segu. Temaga ringi kolades avastasin enda jaoks geopeituse ja jalutuskäigud muutusid põnevateks. Kui siis registreerides äkki nime oli vaja, selge see, et Kolla. Kahjuks on peategelane nüüd juba vikerkaare taga, elas 14 aastaseks, ja minuga käib uus jäljekoer Flora. Kes on ka segu nr 17 ja toodud Tartu varjukast.
21.06.2008 23.15
No minu nimega on eriti lihtne cool smiley Kuna vanemad juba panid mulle sellise nime nagu Nella, siis oli see della osa sinna taha tänu ühele suurepärasele lasteraamatule kiire tekkima. Nii saigi minust Nelladella. Ja seda ka päriselus.eye rolling smiley

Ja tegelt on mul ka oma Viplala olemaswinking smiley
22.06.2008 23.21
Minul ei tähenda kasutajanimi midagi muud kui ansambli nime mida hetkel kuulasin kui lehele registreerimine oli on küll teine natuke moditud (õige oleks Morgoth) ja tol hetke omaarust sobis. smiling smiley
23.06.2008 00.05
Ja minu kasutajanimi - ÜLLATUS! smiling smiley - ongi mu nimi.
23.06.2008 14.19
Meie kasutajanime tekkimise lugu on selline, et kuna otsustasime, et aardeid otsime koos ja isetegevust ei tee, siis sai ka kasutajanimi kahepeal välja mõeldud MAI-ri ja PRI-it ehk maipri.

Teema väga tore smiling smiley huviga ootame järgmisi nimelugusi smiling smiley
max
23.06.2008 14.54
Meie nime lugu. Meil ju ka tiimi konto. Et tiimi liikmete nimed on Martin, Mariann, Maris ja Margus, siis tahtsin kasutajanimeks panna Marx. Kuna Marxi nimi oli juba hõivatud, siis saime nimeks Max. Ja nüüd tundub Max lühemana palju mõnusam ja päris omanesmiling smiley
23.06.2008 15.11
Mina oleksin kah lihtsalt Marx nimeks võtnud, aga see oli hõivatud. Nii siin kui geocachingus. (Tahtsin mõlemasse sama nime.)
Marxiks hüüti mind kunagi küll. Ma arvan, et ehk on põhjused järgmised:
* mu nimi on Mari, eks sealt on pärit nime algus;
* mulle meeldib rääkida ning ma võin seda pikalt teha (aga kõnede pidamine ei sobi mulle üldse) - ühesõnaga lobapidamatus;
* positiivne meel ja lootmine, et kõik hästi läheb smiling smiley
* viimasel ajal muutub välimus kah aina enam päris Marxi moodi winking smiley, hüüdnime ajal seda veel polnud;
* number 303 on meil peres üldiselt kasutuses igasugustes kasutajanimedes ja mailiaadressites. Kui mõni selline ette satub, siis võib juhtuda, et tegemist on meie pere liikmega.
Tegelikult oleksin võinud nime Siimu omaga siduda (rogainimas kasutame nime Siimari), aga kes seda oskas ette arvata, et talle see ringi tuuritamine ja aarete otsimine sedavõrd meeldima hakkab smiling smiley Teised pere liikmed käivad ka ikka vahel kaasas, aga neil on nii palju muid tegemisi, et seda juhtub kahjuks harva.
23.06.2008 15.34
Nooruses sai emaili aadresse nagu sokke vahetatud. Mingil hetkel oli vaja saata kartulisalongi üks tellimus ja selleks vajasin nn "korralikku" mailiaadressi. Enamusel olemasolevatel oli ees- ja perenimeks Näri Muru vms. Internetiajastu oli tuure kogumas ja ega kasutajanime nii lihtne leida polnudki, sai ka oma nime kallale asutud. Sel hetkel toimis JMe päris hästi, hiljem on olnud vajadus täienduse järele. Nii must saigi jmets aka jme ja mingil perioodil ka reameez.
Siia kontot luues olin surmkindel, et jme kasutusel ja saatsin mailiga teele jmets.. Vihmast jaani!
23.06.2008 16.09
Nimi tuleb minu esimese RPG tegelase eesnime esimestest tähtedest.
24.06.2008 22.11
Mind tuntakse juba aegade algusest netikeskkondades ühe teise aliasega. Aga geopeitust avastades mõtlesin, et teeks endale mingi uue konto. Ja kuna mul polnud GPS-i, siis saigi must gpsitu. Alles hiljem sain teada, et minusuguseid GPS-ituid on veel teisigi.

Siiski on see nimi ka praegu õige, sest "päris" GPS-i pole ma kunagi kasutanud. Mingid pihuarvuti kombinatsioonid on kasutusel. tongue sticking out smiley
30.06.2008 01.03
Kunagi leidsin wöörld waid weebist pildi kus oli "jube lahedalt" kirjas VOTE.. seega olen vote olnud... sellest on tehtud veel erinevaid versioone, aga sellest ma seekord ei räägi.

Kord ei saadud minu perekonna nimest aru ja öeldi Klaido... sellest ajast peale on sõpruskonnas mind Klaidoks kutsutud, niiet heal lapsel mitu nime smiling smiley
06.07.2008 21.29
Oma esimest võimalikku aaret otsima suundudes riietusin geopeituseks "täiesti ebasobivalt" mille peale tuli Paavo "viisakas" kommentaar "nagu linnapreili". Praegugi tihti ja täielikult õigustan kasutajanime. Ehk kui näete kedagi põllult (nõgesepõõsast) midagi otsimas suvekleidikeses ja valged tennised jalas - see olen mina hot smiley
21.07.2008 20.38
Mul on lapsepõlve hüüdnimi. Kuna kooliajal olin ma teistest jupi maad suurem, kutsuti mind suureks Markoks, mõne aja pärast oli jube popp kõike inglise keeles ajada ning saigi minust bigmarx.
Eelviimases töökohas jällegi ristiti mind "boob"iks Rakvere teatri ühe etenduse järgi, kuna ma "tean kõike". Nüüd teab enamik mind just boob'i nimega. Siin foorumis pole veel jõudnud nime vahetusele mõelda, ja ega see vist midagi muudakski smiling smiley
21.07.2008 21.08
kusjuures ma tahtsin võtta kasutajanimeks gpsitu, kuid see oli juba hõivatud. tagantjärele võib öelda, et selle nime oleks vist pidanud mulle jätma...hehee!
aga minu kasutajanimi on muidugi lihtne, panin oma nime ja kuna olin üsna kindel, et "joonas" on olemas, siis panin impulsiivselt 3 nelja otsa.
21.11.2008 01.54
Speedy tõestisündinud lugu.
Umbes 18a tagasi sai pisikene Paavo oma esimese lauaarvuti - 386 prose, 40 MB vinti, MS DOS, Norton Commander jne. Paavol oli juba siis parim sõber Indrek. Selles uhkes arvutis oli ka mitmeid mänge - Supaplex, Sharkey's 3D Pool, Out Of This World, hiljem ka Wolfenstein 3D jpm legende. Neid mänge mängides muutusid noored poisid üha osavamaks ja kavalamaks. Mida paremaks nad muutusid, seda tihedamini hakkasid need samad mängud poiste käest nende nimesid nõudma, et need Hall of Fame'i lisada. Algul kasutati enda pärisnimesid, kuid peagi tundus ärevam esineda lahedamate aliastega. Kuna tollal oli Speedy Gonzalez'e multikas kangesti popp ja meeltmööda, saigi nimed ära jagatud - Paavo sai Speedy ja Indrek Gonzales'e (lõpus teadlikult s-ga). Nii me neid nimesid pikka aega kasutasimegi. Indrekut hakati aga ühe tihedamini Intsuks kutsuma ning kui tema oma võõrapärasest hüüdnimest loobus sai Speedy ka perekonnanime omale, mugandades seda veelgi - meie aja kangelane Speedy Conzales oligi sündinud. Pange tähele c-d perenime alguses ja s-i lõpus vs Mehhiko päris kiirhiirega Speedy Gonzalez. Sellest ajast peale kasutasid noorsandid ühiselt tegutsedes nimetust Speedy Conzales & Inc. See kõlas veel eriti ebamaiselt ja suursuguselt uhkelt. Eraldi aga jäi üks Speedy Conzaleseks ja teine Intsuks.
Speedy on - vähemalt eesti saitidel - tihtipeale kättesaadavam kasutajanimi, kui küllalt vähelevinud Paavo ja pealegi on vähemalt kasutajanimeks päris huvipakkuv midagi silmatorkavamat omada. Ja mida ma teile muidu nii pikalt seletanud oleks, kui mu kasutaja- ja hüüdnimi ka lihtsalt Paavo oleks tongue sticking out smiley
03.02.2009 01.26
see on huvitav, et suur osa igasuguste erinevate foorumite ja muude internetiresursside kasutajaid on aastaid samad ja käivad jube erinevates foorumites, reeglina sama nimega. inimestel on palju harrastusi, nende ühiseks nimetajaks võrgutatus, mis teeb harrastamise kodusemaks ja lihtsamaks. speedyt ma mäletan juba fidoneti aegadest, kui internet oli mingi ebamäärane asi kusagil KBFIs ja keegi olla teadnud kedagi, kes teab kedagi, kes oli interneti juures olnud.

ahjaa, ma olen mrtn juba keskkoolist saati (80ndatel)
03.02.2009 04.36
Minul kasutajanime taga mingit pikka stooorit ei ole. Kuna näpud juba sügelesid klaviatuuril nõutud kasutajanime trükkima, siis kusagilt ajusopist kerkis esile millegipärast reamees Muhhin (ei te isegi, miks ja millega seda seostada) ja nii ta läks. Täna kasutan valdavalt siiski üht teist nime, mille ajalugu ulatub juba minu sünnihetkeni.
Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.

Sisse logimiseks klõpsa siia!