Värsked sõnumid

Kasutajanimed.

Saatis geokrahv 
Re: Kasutajanimed.
03.02.2009 07.53
Mina olengi Cleed. Lihtsalt otsisin aastaid tagasi nime ja panin tähti tähe ette. Eestis ei tohiks ühtegi teist Cleedi olla smiling smiley
03.02.2009 09.18
Minu nimel on väga veider sünnilugu. Nimelt on minul kass Tondu, sugulasel koer Kiku. Ning ühel päeval mu armas ema, kui mõlemad loomad parajasti ta nina all sebisid, tahtis kutsuda kassi, kuid tegi sujuvalt kahest nimest ühe ja hüüdis - Kingu. Kui kasutajanime otsimiseks läks, siis tuli see meelde ning nii ta valitud saigi. smiling smiley
hel
03.02.2009 14.02
Meie kasutajanimi kujunes meie nimede esitähtedest Henry, Erik, Liisu - hel, ei ole teisendatud inglisekeelsest sõnast hell - "põrgu" smiling smiley Tekkis see aga aastake varem, kui panin kodus ruuterile nime.
03.02.2009 14.12
Perbüroo ametnik maalis kalligraafilise käekirjaga mu vanemate soovil minu sünnitunnistusele nime Ain. Pole tegelikult vähimatki vajadust tundnud nende valikut maha laita ja ennast ümber ristima hakata. Sestap olin mõnevõrra pettunudki kui GP-lehel see nimi juba võetud oli. Eks tuli siis nime lõppu "t" ja "s" keevitada. Noh, ehk ongi tibakese muhedam smiling smiley
03.02.2009 17.32
Pärisnimeks mul Tanel ja kuna "tanel" on üldiselt igal pool Eestimaistes portaalides võetud, tuli midagi lisada. Nii sündiski "tanelq".
vx
11.02.2009 09.46
Kui tekkis plaan GP lehele kasutajakonto luua, siis väga pikalt mõtlema ei pidanudki. Alguses kaalusin küll muid variante kuid siis otsustasin minna lihtsama vastupanu teed. Kunagi ammu sai pandud MSNi nimeks VX, seejärel lisandus hulgaliselt uusi kontakte ning ükskord kui nime "normaalseks" (ehk siis VX -> Veiko) tagasi muutsin, järgnes sellele suur kurtmiste laine et mind ei leita enam kontaktide hulgast üles. Seega muutsin nime tagasi ja selline on ta siiamaani.
Tähendsuest. Osad on sellele pihta saanud, teised mitte. Tegemist on hüüdnime lühendiga: Veiko -> Veix -> VX (tähthaaval hääldades siis 'vee' + 'iks' = 'veiks'). Nii lihtne ongi smiling smiley
16.02.2009 20.33
Minu kasutaja nimel on 2 asja, miks ma valisin, aga võttan kõik ühte juttu kokku.
Kunagi ammu tulin ma mängukoopasse ja siis mulle meeldis w.i.t.c.h.-idest Taranee, aga Taranee oli hõivatud ja otsustasin panna 1Taranee, aga unustasin suure tähe ära. Siis, kui siia tulin tahtsin jälle panna 1taranee, aga isa ütles, et võiksin lihtsalt Taranee panna, aga ma kartsin, et naru mängukoopas-on see hõivatud ja siis panin kohe 1taranee- seekord juba väikse tähega.
Siis kui vana mängukoobas kustus- tuli uus, aga sisse ma seal enam ei saand ja e-mailile ka ei saand sad smiley siis panin nimeks elyon, aga see ära võetud, siis panin lelyonl ja see mulle külge jäänud- just täna tahtsin geopeitusesse panna sisselogimises lelyonl- nii, et kutsuge mind lelyonliks-see mulle rohkem meeldib. hääldus(tühikutega on vahed kus ei häälda teistmoodiangry smiley ) : l elyon l
Re: Kasutajanimed
02.06.2009 11.12
Kui mind sünnitusmajast toodi, siis oli minu õde juba 11 kuud vana. Tema tohutus leksikonis oli ka väikevenna jaoks konkreetne sõna valmis varutud. "Nipi" - osutas ta sõrmega minu võrevoodi poole. Nii jäigi. Mina ei ole seda muuta saanud ei jõu ega nõuga. Noh eks vanemad muidugi ignoreerisid õeraasukese nõudmisi ja panid sündimispaberitele ühe teise nime, aga seda kasutasid ainult õpetajad koolis ja noh, mõned ametnikud veel smiling smiley
Arvutimaailma arenedes tuli kiire mõistmine, et nipi on paganamna poulaarne kasutajanimi ja sellest tuli suu puhtaks pühkida. Peale pisikest kaalumist ja klõbistamist avastasin, et nipnip on klaveril tunduvalt lihtsam ja kiirem toksida. Olen mõningates kohtades saanud vastuseid, et nimi juba kasutusel, aga selleks puhuks on mul igaks juhuks varrukas nipnipnip.
12.06.2009 09.36
Minu kasutajanimi Polekala tuleneb minu teisest, palju kauem kestnud ja siiani geopeitusega 1. ja 2. kohta jagavast harrastusest - kalapüügist. Kuna algusaegadel ei olnud endal ei vilumust ning polnud ka häid vahendeid vastava harrastuse igakülgseks viljelemiseks, siis tihti juhtus, et kala polnud. Sellest siis sai kunagi endale vastavanimeline e-posti aadress tehtud (mis hetkeks küll ammu ajaloo-prügikasti kadunud). Samuti sellise nime all sai figureeritud kalale.ee foorumis. Seega siis ajal, kui geopeituse leidsin ja kontot oli vaja luua, sai vastav nimi jälle kasutusele võetud.
02.07.2010 23.27
Olen Trine ka päris mitmetes portaalides-foorumites, aga alles geopeituses on see päriselt ka külge hakanud, kuna teatavasti on umbes pooled naissoost geopeiturid Triinud. Algselt kasutasin Trine't rahvusvahelises seltskonnas, kuna see oli inglise keeles suupärasem, samal ajal kui mu pärisnimi kõlas alalõpmata nagu "train" või võttis kirjakuju Trinn. Keegi sakslane rääkis, et alamsaksa ja sellele lähedastes keeltes (flaami) tähendab Trine väikest lolli plikat - seejuures mitte liiga halvustavalt, vaid umbes nagu "totu". Armas ja sobib igati smiling smiley
Trine on inglise keeles ka trigoon, astroloogiline apekt, mille puhul planeetide nurk on 120 kraadi ja mida peetakse kõige paremaks ja harmoonilisemaks suhteks vastavate energiate vahel. Uurin geopeitusevälises elus renessansi filosoofe-platoniste, kelle jaoks astroloogia on väga oluline. Muidugi olen siis ka oma sünnikaarti vaadanud ja seal laiutab Grand Trine ehk kolmest trigoonist moodustuv kolmnurk. See on lühidalt öeldes kaasasündinud anne, mis teeb tavaliselt inimese laisaks, kuna tal tuleb kõik iseenesest. No ma ei tea, ei hakka oma õnne ära sõnuma...
05.04.2011 23.52
Ahoi, ärgake! Siin on vaid u. kolmekümne geokasutaja toredad seletused, kuidas nad nime said. Palju põnevaid ja aktiivsete mängijate nimesid on veel saladuselooriga kaetud. Ootame huviga! thumbs up smiley
06.04.2011 22.04
Pekadripi ja Parroti nimede saamise lugu:
Ühed värsked lapsevanemad otsustasid kunagi eelmisel sajandil panna oma tütrele nimeks Kadri (millest ajendatuna, seda täpselt ei teagi, kuulsaks saanud ja tänasenigi loetav S.Rannamaa raamat "Kadri.Kasuema" oli selleks ajaks juba ilmunud smiling smiley ). Ühes teises peres sai pisipoeg nimeks Peep (oleks tütrena sündinud grinning smiley oleks nimeks saanud Pille). Kulus u 20 aastat, mil nende kahe "lapse" teed ristusid ja edasi ühiselt kulgesid. Kulus veel 19 aastat, mil jõudsid nad geopeituse mängu. Tekkis vajadus kasutajanime järele ja täiesti originaalselt (või ka mitteoriginaaselt) moodustus igapäevaselt kasutatavatest nimedest ühine kasutajanimi /pekadrip/.
Selle nime all tegutsesime ühiselt poolteist aastat, aga igapäevaelu viib meid nii erinevatesse kohtadesse ning, et mitte ahistada üksteist (takistada iseseisvalt geopeitumist), lõime kontod lahku ja mina, st. Kadri tegutsen edasi /pekadripi/ nime all ja Peep /parroti/ nime all... Parrot on otsene tuletus perenimest winking smiley
06.04.2011 23.13
Minu nime saamise lugu ulatub aega, mil mammutid veel ringi käisid (nii ütleb minu tütar) ehk minu kooliskäimise aega. Kirjutasin jutukesi nagu paljud tüdrukud. Tegin seda mõnusalt tekil peesitades Tallinnas Mustamäe metsa all. Oma lapsepõlve mängumaal. Järsku kargas juurde üks sõdurivormis mees ja istus ka tekile. Olin surmani hirmunud. Ta rabas mu käest vihiku, kuhu oma jutukesi kirjutasin ja luges seda. Siis vaatas vihiku peale, kus oli kirjas nii jutu pealkiri, kui minu päris nimi. Ta korrutas mu nime mitu korda ja ütles, et jätab meelde. Siis ta lahkus. Kartsin väga ja läksin ruttu koju. Otsisin kõik oma jutukesed välja ja sodisin igal vihikul oma pärisnime ära. Mõtlesin välja uue nime - Brita Suviste. Üsna varsti tüdinesin sellest ja siis sai lemmiknimeks lihtsalt Sylli. Nii jääb see nimi minust kõikjale, kuhu ei pea oma pärisnime panema.
07.04.2011 00.11
Minu kasutajanime saamislugu on suht igav. Kunagi aasta 2004 augustis-septembris, kui Andi praegust interaktiivset geopeituse veebimootorit testis, pani ta oma suva järgi olemasolevatele aktiivsetele kasutajatele nimed kirja. Ja nii need siis nüüd ongi: [andi], [enn], [ove], [helen] jne... On ju igav, eks?
07.04.2011 10.45
Minu (meie) kasutajanimi on pärit aegadest, kui arvutid ja internet ning koos nendega ka igasugused jututoad laialt levima hakkasid. Et teistest eristuda, selleks oli vaja kasutajanime, mida saaks igal pool kasutada ja mis teiste poolt ära võetud ei oleks. Kuna tol ajal (ilmselt millalgi 90ndate teises pooles) sai loetud J. R. R. Tolkieni "Sõrmuste isandat" ning seal oli kasutuses (autori poolt välja mõeldud) Kvenja keel ning raamatu lõpus ka sõnaraamat, siis sai sealt kompunnitud nimi [oiorocco], mis tuleneb kahest sõnast [oio] ja [rocco]. Tähendavad need vastavalt [igavene, igi-] ja [hobune]. Aegade möödudes sai oiorocco't veidi kohandatud ja nii sai sellest eestipärasem oiorokko. Tuleb välja, et nimi on niivõrd ainulaadne, et kõikjal kus vaja on juba üle 10. aasta seda kasutada saanud.
Nimi kasvas niivõrd külge, et mõned sõbrad kutsusid mind veel paar aastat tagasigi oiokaks või oixiks.

Toimetatud 2 kord(a). Viimati oiorokko 19.09.2011 14.15.
19.09.2011 11.37
Äratame siis seda foorumiteemat jälle ellu.

Minu kasutajanime sünnilugu ulatub aastasse 2005, kui olin augustis minemas vahetusüliõpilaseks ja asutasin blogi kodustele lugemiseks. Siis oli ka nime vaja ja lappasin kodus Antiikleksikoni, et mõnda tegelast leida, kelle järgi siis ennast ja oma blogi nimetada. Lõpuks siis leidsin enda arvates väga hea nime [menope], mingisuguse antiikjumalanna järgi.
Aastaid hiljem, kui ühtäkki hakati narrima ja mind "menopausiks" kutsuma, süüvisin jälle antiikleksikoni, et rääkida lähemalt kes see Menope siis õieti atiikajal oli. Ja oh häda, avastasin saatusliku vea - antiikjumalanna oli hoopis Menore...
grinning smiley
25.12.2011 03.19
Kuku! Nüüd on meil ~35 kasutaja põnevad nimelood kirjas. Loodan, et ülejäänud 104-35 e. ligi 70 Aasta Aarde hääletamisel osalenut soovivad meile samuti oma lugusid pajatada?

Näiteks Mikil võiks küll hea selgitus olla grinning smiley
25.12.2011 12.32
Algus oli vist 1999 või 2000...OK jutukas oli vaja kasutajanime ja kiirelt pähetorganud nimi oli Alex13(põhjaeestlasena oli jäänud lapsepõlvest mällu soome tv reklaam Helsingis asuvast kaubamajast sihukesel aadressil).Mõne päevaga lisandus numbri 13 asemel 23 kuna jutukas "lapsi" jutule ei võetud ja 33 ise veel ei olnud.Mingite reorganiseerimiste käigus kadus igaljuhul number ära ja erinevatel üritustel käies ja inimestega suheldes jäigi see nimi mulle külge.Usun, et 2/3 inimesi keda ma tunnen(võimalik, et number isegi suurem)teavadki mind just selle nimega ja nii mõnelegi on tulnud üllatus, et passis hoopis teine nimi.Nii ma olingi nii tööl, klientide, tuttavate ja ka kodus just Alex ja nii on jäänud(peab tunnistama, et on juhtunud olukordi kus pärisnimele pole reageerinud...harjumus on suur jõud smiling smiley ) Mõneti on see meil ka "peretraditsioon" kuna minu vanaisa päris nimi oli Evald aga kutsuti Antsuks ning ma olin ikka üle 10 a vana kui sellest teada saingrinning smiley
Nii, et erinevates foorumites ja keskkondades võib mind lihtsalt ära tundathumbs up smiley
05.06.2013 20.25
Kuku, 2013! Nüüd on meil ~36 kasutaja põnevad nimelood kirjas. Loodan, et ülejäänud 106-35 e. üle 70 Aasta Aarde hääletamisel osalenut soovivad meile samuti oma lugu pajatada? Mina ootan neid küll huviga.
05.06.2013 21.27
No ei ole midagi põnevat pajatada. Kunagi, kui täie turboga sai umbes 2008 suvi mängima hakatud, siis oli ju ühtäkki kiiresti ka vaja end geopeituses kasutajaks teha. Kuna siis oli veel see ilus aeg, kus laps minuga igalpool kaasas käis ja geopeitus siis tallegi põnev tundus sai kombineeritud kasutajanimi meie eesnimede tähtedest ehk Airi ja Alice nimedest saigi airce.
Täna ei saa isegi enam oma esimesi logisid vaadata, kuna need ei mahu enam 2000 logi sisse eye rolling smiley Muid teateid ülearu palju kirjutanud.confused smiley
Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.

Sisse logimiseks klõpsa siia!