Värsked sõnumid

Geopeitus mujal maailmas

Saatis caro 
kurvastuseks pean sulle ütlema, et uued postid mida paigaldatakse (niipalju kui mina neid näinud olen) on pealt kinnised ja sinna sisse ei saa midagi panna. Kauaks neid vanu ikka jätkub?
Re: Geopeitus mujal maailmas
06.03.2014 15.41
Mis häda teil on nende "ussaaretega"? Tahate skoori kasvatada? Kas neid ümbruskonnas vähe veel, mis pakuvad ehheee-ohhoo efekti? Sattusin eile täitsa juhuslikult nö. esimese aarde juurde meerika maal ja seal logisi lugedes, sattusin ühe penskari kontole, kellel seitsme aastaga 79 000+ aardeleidu(muideks, ainult ca1500 olid nendest mõistatused grinning smiley ). Päeva rekord üle 900 aarde(arvutage ise, mitu minutit-sekundit ööpäevas selle jaoks kulus) ja kui palju "uusi" kohti oli otsimise käigus võimalik näha. Korraks mõtlesin ka ise eile, et miks ma teen mingi tripi Viljandi-Pärnu kanti, mis reeglina ongi 900+km? Lihtsam ja kokku võttes ka kindlasti odavam on ju usse jahtida(asugu nad Taanis või Saksas või Lätis) ja oma nime taga mõnusalt suurt numbrit näha...nunuh. Matkateel võib käia ka ilma totsikuteta mis on pudenenud 160m vahedega ja suurele maanteele on ka endal olnud kiusatus meeltesegaduses peita aga milleks? Tõstes geopeituse kvantiteeti? Et väheneks mõistatuste lahendite nuiamine? Mingi iva ju oleks...kõik sõltub mättast kus istuda.
06.03.2014 21.43
caro kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Airce, mis tähendab "korralikku powertraili"? smiling smiley
> Mu meelest NKT on piisavalt korralik, et kellegi
> esimeseks 25-ks aardeks sobiks ja piisavalt pikk
> kah, et sel kellelgi kopa ette lööks grinning smiley

Caro! Tähendab seda, et ma tahaks ka ennast kodumaal proovile panna, kas suudan, palju suudan ja siis pärast iseenda ja kõigi (eelkätt suure vaeva nägijate ehk peitjate) kirumist väsinult mõtiskleda teemal MIKS ma seda teen ja mis on selle mõte grinning smiley
alex kirjutas:
Kas neid ümbruskonnas vähe
> veel, mis pakuvad ehheee-ohhoo efekti?

Palun soovitusi, kus need Ehheee ja Ohhoo efekti tekitavad aarded peidavad end?
Päris kaua aega ei ole ma kodumaal sellist aaret leidnud, mis mu silmad särama oleks löönud või naha alla põnevuse kihelus oleks pugenud.
Tunnen sellest puudust!
Airi - pea geopeitusest 6 kuud pausi (ära otsi ühtegi aaret) ja siis 1.0 aarde otsimine tekitab tõsist elevust (loe: rõõmu)
stiilis "ma leidsin, ma leidsin" winking smiley Ehk tegelikult on väga lihtne tekitada ohhoo, ehhee ja ahaaa efekti.
09.03.2014 22.51
Selge. Mitte KUS? Vaid hoopis MILLAL? Selles on küsimus.

Saan aru, et Sa ise oled selle 6 kuud kenasti juba pausitanud, kui Su profiililt vastu vaatav info paika peab ja üks väike erand jaanuari kuust välja arvata. Jään Sinu emotsionaalset logi ootama, kus Sa kilkad puhtast leidmise rõõmust winking smiley
25.09.2015 15.21
Siia teemasse pole keegi ammu postitanud. smiling smiley
Mina sattusin veebis ringi surfates lugema ühte lehte, kus teatatakse rõõmuga, et geopeitus on Hispaanias, Alicante ülikoolis üks kursustest, kus turismindust õppivad üliõpilased saavad osaleda.
22. ja 24. oktoobril toimuva 20 tunnise kursuse nimi on umbkaudses tõlkes „Loodus- ja kultuuriturismi edendamise strateegiad: sissejuhatus geopeitusse“. Tutvustatakse näiteks mis on Wherigo, tehakse praktilist tööd (ehk siis minnakse aardeid otsima) ning tehakse ettevalmistusi sündmusaarde korraldamiseks.
Allikas on SIIN.
25.01.2016 12.47
Sattusin peale huvitavale uudisele Leedumaalt.
Kaunase linnapea Visvaldas Matijošaitis andis 11.jaanuaril 2016 geopeitur Rimvydas Povilaitisele (rimvydas52) üle Kaunase linnapea J. Vileišisise nimelise medali kodanikualgatuse eest geopeituses ja uudse lähenemise eest kultuuripärandi tutvustamisel. Rimvydas52 sai medali oma aardeseeriate "Aplink Lietuvą" (Ümber Leedumaa) ja "100 Lietuvos iškiliausių" (100 kõige tähelepanuväärsemat leedukat) eest. See on esimene riiklik tunnustus geopeituse vallas Leedumaal. Siin on ka mõned pildid. Aitäh samirasele tõlkimast ja linke jagamast.

Ma olin täitsa pahviks löödud, kui seda uudist lugesin. Väga kõva sõna, et üldse märgatakse ja saadakse aru, kuidas sellised aarded Leedut tutvustavad.
20.04.2016 11.51
Leidsin veebis muid asju otsides sellise ühenduse nagu The Geocaching Association of Great Britain (GAGcool smiley. Suurbritannia Geopeituse Assotsiatsioon.
[www.gagb.org.uk]

Vaatasin veidi nende veebilehel ringi ja toon teile ikka silmaringi laiendamise eesmärgil mõned punktid välja, kuidas Suurbritannias geopeitust mängitakse.

Assotsiatsioon loodi 2003. aastal, et geopeituritel, maaomanikel, meedial jt oleks üks kindel koht, kelle poole pöörduda. Geopeituse arendes, sai üha enam selgeks, et on vaja luua ühing, mis esindaks kõiki Suurbritannia geopeitureid ausalt ja sõltumatult. Seitse asutajaliiget seadsid paika assotsiatsiooni eesmärgid ja struktuuri, kuulutasid selle loomisest kõikdes suuremates geopeitusega tegelevates veebilehtedes ning kutsusid geopeitureid endaga ühinema. Juhtkomitee valitakse liikmete seast igal aastal hääletamise teel. 2015/2016 aastal kuulub sinna 9 liiget.

Assotsiatsioonil on oma põhikiri ning logo kasutamise reeglid. Samuti on neil andmebaas, kus on lepingud maaomanikega, kes lubavad ja kes ei luba oma maade peal geopeitust mängida. Kokku on hetkel andmebaasis 163 lepingut, millest 125 on nõusolekut ja 38 keeldu.Keeldude hulgas on näiteks Bristoli ja Manchesteri lennujaamad, Highways England, mis vist on meie Maanteeametiga sarnane, kes on palunud, et aardeid ei pandaks muuhulgas ka liiklusmärkide, sildade, barjääride jne külge. Iga keelu juures on andmebaasis kirjeldus, millised täpselt keelud on või mida maaomanik on palunud mitte teha. Samamoodi ka nõusolekute puhul, kirjas on ka näiteks kellega ühendust võtta, kui on soovi nende maa peale aaret peita.

Assotsiatsioon haldab ka GAGB liikmete foorumit, on välja töötanud geopeiturite eetikakoodeksi, suhtleb vajadusel maaomanike ja meediaga ning annab välja ajakirja Seeker.

Uurisin ka veidi, millised on aarde peitmise reeglid GAGB järgi, kuhu tohib, kuhu ei tohi peita.
Monumentide, mälestusmärkide juurde tohib aardeid peita, kui on olemas maaomaniku nõusolek. Kiviaedadesse on keelatud peita. Samuti kirikute, mosheede, surnuaedade juurde ja nendega piirnevate aedade külge (maaomaniku loal võib). Keelatud on raudteed, raudteejaamad, jalgsillad. Aarde omanik peab aarde peitma nii, et aarete otsijad ei tunduks kahtlased oma tegevusega, näiteks andma sellise vihje, mis võimaldab aaret ruttu tuvastada ja kätte saada. Aarded tuleb selgelt märgistada. See võimaldab politseil paremini aru saada, millega tegu.

Viimane juhis kõlab nii: palun ärge viige geopeituse mainet alla, ärge sõitke autoga sinna, kuhu pole lubatud ning parkige alati legaalselt.

Foorumit uurides tuli välja, et raske on siiski kõiki Suurbirtannia mängijaid ühe ühingu alla koondada, mõnedes piirkondades ei taheta sellest midagi teada või inimesed ei võta ühingut tõsiselt. Huvitav, et üle 10 aasta on nad tegutsenud ja ikka selline probleem.

Toimetatud 1 kord(a). Viimati caro 20.04.2016 11.56.
Ma oletan, et brittide eetikakoodeksis on kindlasti ka välja toodud, et kõigisse täisoksendatud telefoniputkadesse tuleb peita.
20.10.2021 11.51
Ammu pole siia teemasse midagi postitanud.
Avastasin, et Leedu geopeiturid on asutanud Leedu Geopeituse Assotsiatsiooni ning peavad samuti Aasta Aarde valimisi ja üritust. Kirjutasin assotsiatsioonile, et rohkem nende tegemistest teada saada ning jagan teadmisi nüüd ka teiega.

Leedu Geopeituse Assotsiatsioon (Lietuvos Lobiautojų asociacija) asutati 21. veebruaril 2020 eesmärgiga tõsta teadlikkust geopeituse mängust, promoda Leedut rahvusvahelisel tasemel, organiseerida kogukonnale spordi- ja kultuuriüritusi.
Leedukatel on Aasta Aarde valimise üritused toimunud alates 2012. aastast:
2012
2013
2015
2020
2021
Assotsiatsiooni liikmed ongi ürituse peaorganisaatorid. Osalejatelt küsitakse väikest osalemistasu ning peamiselt makstakse korraldamiskulud assotsiatsiooni eelarvest. Kogu töö on vabatahtlikkuse alusel ning mõned sponsorid aitavad tavaliselt auhindadega (seekord rahvuspark ja geoshop.LT).
Sündmusel korraldatakse mitmeid ettevõtmisi, sel aastal oli geopeituse võistlus, kus osalejad jaotati neljaks tiimiks ning need pidid siis erinevates ülesannetes mõõtu võtma. Võitjaid autasustati. Lisaks antakse välja auhindu, mis põhinevad ProjectGC statistikal.
"Aasta geopeitur" – kõige enam leide Leedus viimasest AA sündmusest saati. Auhinnaks suur rändkarikas, millel on ränduri kood peal. Karika pilt.
"Uus geopeitur" – uus mängija, kellel on kõige rohkem leide viimasest AA sündmusest saati.
"Parim looja" – aare, millel on enim Lemmikupunkte ja parim Lemmikupunktide protsent, peidetud pärast viimast AA sündmust.
"Panus kogukonnale" – enne sündmust saavad geopeiturid online vormi abil nimetada kandidaate. Kaheksa enam nominatsioone saanud kandidaati prinditakse hääletussedelile ning sündmuse ajal saab hääletada, kes on parim.
Kuna koroona mõjutas selleaastast geopeituse mängu, nimetati vaid neli võitjat ülalnimetatud kategooriates. Pilt AA auhinnalauast. Varasematel aastatel on neil olnud rohkem nominatsioone – kõikide aardetüüpide peitja, ussaarete peitja, aasta fotograafid, aasta jutuvestja jne.
Video Leedu AA 2020 üritusest.

Toimetatud 2 kord(a). Viimati caro 20.10.2021 12.01.
21.10.2021 13.42
armastan kirjutas:
> National Awards
> 2015 Leitud, logitud

>
> thumbs up

Kolmekesi sai seal käidud, edasi oleme jälginud teemat, aga...nüüd siis uued tuuled taas.
Attended Attended Alexgarmin
09/26/2015
Tegelikult ei ole ju vahet, mis keeles logi kirjutada? Eksju? Kui Geopeitus. ee lehe foorumis käidi välja teave, et Leedus on Aasta aarde valimine, olin hetkega "müüdud mees". Mul on juba aega tagusest väga head mälestused leedu inimestest ja selle tunde värskendamine oli tühiasi kilomeetrite kõrval, mis läbida tuli. Sedapuhku oligi aardeotsing teisejärguline, aga päris mitu, auhinnatud "maasikat" otsisime siiski üles( nii mõnigi peale esmast dnf-i tongue sticking out smiley ) ja need oli FP-d väärt, soovitan. Muidugi jäi palju lahendamata mõistatusi otsimata, aga sahtlis ruumi on ja me tuleme taas, nutke või naerge. Ürituse piirkonnas oli trail, aga suurem sellise värgi austaja ma küll pole...kuid...nüüd muudan arvamust....teostus ja kamo on kummardamist väärt!!! Veidi viriseks küll äärmiselt suvaliste koordinaatide üle, mikrot metsas otsida sellistel tingimustel....noh, see ongi tegelikult meie ampluaa, aga kas nii just peaks? Igatahes sündmuspaika jõudes valisin kõige "ülbema" parkla ja olin kogu melu keskel. Hästi mõeldud üritus, boonusaaretega, tegevust jätkus kõigile tundideks. Ainus mis häiris: ajakavast ei peetud kinni ning tegelikult ei teadnud plaanitud(eriti oodatud autasustamisest ehk parimate selgitamise ajast) muhvigi. Palju see ei häirinud muidugi, kuna "kaugeid ning kalleid" külalisi kostitati kõige maitsvaga: fantastiline supp-pudru, sõrnikud, suitsukala jms. Kahjuks olime sunnitud tervise probleemide(ja kehaehituse ;P ) tõttu loobuma nii mõnestki atraktsioonist, aga äärel targutamine oli ka ...mõnus. Igatahes oli mõnus, sundimatu geoüritus nagu ühiste huvidega inimeste puhul on see juba harjumuseks saanud ja eraldi tänaks meie tõlke, kes leedukeelse jutu slaavi väljenditesse sättis, et me aru saaks, lihtsa inglise keele väljendite eest ja eriti suured tänud Samirasele, kes kogu aeg, teiste kaasabil, meie eest hoolitses! Aitäh! Selle viimase sõna peale sain muidugi palju naeratavaid nägusi...keelekümblus?

Leitud, logitud, suured tänud!

p.s. 2016 olen ilmselt taas kohal nagu puuk, geopuuk tongue sticking out smiley

Mooritz
Premium MemberPremium Member

Profile photo for Mooritz
Caches Found20664

Attended Attended
09/26/2015
Thanks for the Cache! Greetings from Estonia! Ačiū !
Vahva oli kohtuda imetoredate ja sõbralike leedu geopeituritega. Uurisime huviga kuidas käib sündmuste korraldamine väljaspool meie väikest Eestit. Julgeid jätkus, kes puu otsa ronisid ja ka paadiga üle vee suhisesid. Nägime ära, kes on selle aasta paremad, osavamad ja nutikamad peiturid, kes teistele aardeid peidavad ja neid ka otsivad. Täname super lahedad mängijad, kes meie tagasihoidlikule seltskonnale külakosti pakkusid ja tõlketeenust osutasid, ei oska me ju leedu keelt smiling smiley. CEkstra tänud kookide, küpsiste küpsetajatele, kala grillijatele ja suurepärase supi meistrile. Samirase külalislahkust jääme mäletama veel kauaks. Loodame leida palju häid aardeid leedus, neid on meil mõned ka juba leitud. Tänud , et meid vastu võtsite ja oma saavutusi meiega jagasite!
23.02.2022 18.30
22.02.2022 kell 22:00 avanes Poolas, Gdanski lähedal 888 aaret, mis moodustavad päikese koos 12 sodiaagimärgiga. Ma ei oska siia postitusse pilti panna, panin lingina või vaadake ise Poola kaarti. Ise kirjutavad nad oma sodiaagi projekti kohta nii:
Projekti loojateks on Pommeri ja Kujawy 13 geotiimi, kes on koondunud nime alla Geocaching Pomerania. Need on rühm entusiaste, kelle sõnum kõigile on: "Üheskoos suudate rohkem!"
Me ei ole täiuslikud, me oleme nii erinevad kui erinevad on sodiaagimärgid. Kuid me oleme koos ja see projekt tõestab seda. Sodiaagimärgid on teema, mis intrigeerib igaüht. Tavaliselt suhtume sellesse eelarvamusega, kuid paljud inimesed tunnistavad, et antud sodiaagimärgile määratud iseloomujoonte sarnasus võib olla üllatav. Mõned usuvad rohkem, teised vähem - otsustage ise.

Gdanski ümbrus on üldse väga geokunstipärane. Kaarti vaadates avastasin sealt veel veduri, ankru, kompassi ja pooliku õuna. Aga Poola geopeituritele tuleb au anda – 888 aaret ikkagi.
03.11.2022 09.48
Sattusin lugema Iiri geopeituri Wa wa logi [lauri] aarde Tallinna sadam juures. Ta kirjutab:
The standard of caches in Estonia is excellent. I enjoyed finding the creative and thoughtful containers which were expertly chosen to fit in with their surroundings.
They were great tour guides too pointing out interesting facts and details and providing historical information

Ehk siis: Eesti aarete tase on suurepärane. Mulle meeldis leida loomingulisi ja läbimõeldud konteinereid, mis olid oskuslikult valitud, sobitumaks ümbritsevasse keskkonda.
Aarded olid ka suurepärased giidid, kes osutasid huvitavatele faktidele ja üksikasjadele ning andsid ajaloolist teavet.

Aitäh kõigile peitjatele ja ka hooldajatele, hoiame taseme endiselt kõrge!
Ma küll ei tea, milliseid aardeid ta veel leidis, kuid tahtsin siiski jagada, teid on märgatud.
ove
05.11.2022 14.02
Sai käidud Wa Wa sündmusel Raekoja platsil ja tean, et ta käis multiaaretest otsimas veel AN-13 aaret. Ka selle leiuga jäi ta rahule.

>caro kirjutas:
>-------------------------------------------------------
> Sattusin lugema Iiri geopeituri Wa wa logi aarde
> Tallinna sadam juures. Ta kirjutab:
> The standard of caches in Estonia is excellent. I
> enjoyed finding the creative and thoughtful contai
> ners which were expertly chosen to fit in with the
> ir surroundings.
> They were great tour guides too pointing out inter
> esting facts and details and providing historical
> information
>
> Ehk siis: Eesti aarete tase on suurepärane. Mulle
> meeldis leida loomingulisi ja läbimõeldud konteine
> reid, mis olid oskuslikult valitud, sobitumaks ümb
> ritsevasse keskkonda.
> Aarded olid ka suurepärased giidid, kes osutasid h
> uvitavatele faktidele ja üksikasjadele ning andsid
> ajaloolist teavet.
>
> Aitäh kõigile peitjatele ja ka hooldajatele, hoiam
> e taseme endiselt kõrge!
> Ma küll ei tea, milliseid aardeid ta veel leidis,
> kuid tahtsin siiski jagada, teid on märgatud.
07.11.2022 09.50
Minu Ajubuusterit otsis ta ka. Mõistatus oli tal juba kodus ära lahendatud, aga kohapeal tükk aega ei leidnud ja kirjutas mulle, õnneks sattus heal ajal kirjutama, et sain kohe vastata ja lõpuks tuli ka leid smiling smiley
07.11.2022 14.32
caro kirjutas:
> 22.02.2022 kell 22:00 avanes Poolas, Gdanski lähed
> al 888 aaret, mis moodustavad päikese koos 12 sodi
> aagimärgiga. Ma ei oska siia postitusse pilti pan
> na, panin lingina või vaadake ise Poola kaarti. Is
> e kirjutavad nad oma sodiaagi projekti kohta nii:
> Projekti loojateks on Pommeri ja Kujawy 13 geotiim
> i, kes on koondunud nime alla Geocaching Pomerania
> . Need on rühm entusiaste, kelle sõnum kõigile on:
> "Üheskoos suudate rohkem!"
> Me ei ole täiuslikud, me oleme nii erinevad kui er
> inevad on sodiaagimärgid. Kuid me oleme koos ja se
> e projekt tõestab seda. Sodiaagimärgid on teema, m
> is intrigeerib igaüht. Tavaliselt suhtume sellesse
> eelarvamusega, kuid paljud inimesed tunnistavad, e
> t antud sodiaagimärgile määratud iseloomujoonte sa
> rnasus võib olla üllatav. Mõned usuvad rohkem, tei
> sed vähem - otsustage ise.
>
> Gdanski ümbrus on üldse väga geokunstipärane. Kaar
> ti vaadates avastasin sealt veel veduri, ankru, ko
> mpassi ja pooliku õuna. Aga Poola geopeituritele t
> uleb au anda – 888 aaret ikkagi.

Jah, käisime Mega aeg mõnda ka otsimas-leidmas. Tõesti, on tehtud väga suur töö algselt. Isiklikult eelistaksin, et tehtud tööd ka hooldataks(meil on hea näide NKT hooldaja osa, tema saaks sinna küll "maha ärida"), ainult peitmine on murdosa aardest. Igaüks mängib omamoodi geopeitust...
Tere,
kas keegi oleks huvitatud reisima *meie poisile* ehk Timixile külla. Otsin reisikaaslast 18 dets 2024 kuni 01 jaanuar 2025.
Kirjutage privasse kui puhkusepäevi aasta lõpuks üle on, Anne
Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.

Sisse logimiseks klõpsa siia!