Värsked sõnumid

Geopeitus mujal maailmas

Saatis caro 
Geopeitus mujal maailmas
18.11.2008 22.56
Leidsin paar huvitavat seika, mida tahan teiega jagada silmaringi laiendamise eesmärgil smiling smiley

Hispaanlased on sellised sellid, kes on moodustanud lausa omaenda geopeiturite ühingu: G.E.A. [www.geobuscadores.com] (Geobuscadores Españoles Asociados) ning seda mitte väga ammu, 2008 aasta alguses. Neil on oma põhikiri ja president ja varahoidja nagu ühel ühingul olema peab. Nagu ma aru sain on ühingul lihtsam igasuguseid soodustusi ja toetusi küsida, kui üksikisikul. Samuti üritavad nemad kuidagi geopeitumist reglementeerida, paika panna „head tavad geopeitumises” vms. Kõik ikka selleks, et parem ja mõnusam oleks seda mängu mängida. Ühingu liikmed saavad soodsamalt osta igasuguseid geomünte, konteinereid jne. Koos tehakse igasuguseid üritusi ning promotakse Hispaanias geopeitumist. Eks meie teema ka kõike seda, kuid mind hämmastas, et keegi on asja ikka niipalju ette võtnud ja legaalseks ajanud. Paras tükk asjaajamist.

Teine seik, mis mind üllatas oli selline, et sattusin ühe Ameerika Ühendriikides asuva hotelli [www.daytona-ormondhampton.com] peale, kelle teenuste hulgas on lausa geopeituse pakett. Reklaamivad nad end nii: hotell on perfektne geopeiturite peastaap, 5 miili raadiuses on peidetud üle 45 aarde, mis viivad sind erinevate vaatamisväärsuste juurde. Pakett sisaldab vaatega tuba, internetti, hommikusööki, hotelli kleepsu, kuhu saad oma nime peale kirjutada ja siis aardesse jätta, veepudelit ja snäkke geopeitumisele kaasa ning ümberkaudsete aarete nimekiri.

Vaat see on tase, mu meelest! smiling smiley Meie turismitalud võiksid ka eeskuju võtta.

C.
Ning venitaks seda silmaringi veel natuke pikemaks...

... näiteks midagi neile, kellele mikroaarded ei meeldi: [www.geocaching.com]
... ja midagi neile, kes tahavad hästi suurt tõenäosust teolt tabamiseks: [www.geocaching.com] (oi kus sellega saaks rikkaks kui ... winking smiley )
... ja midagi neile, kes tahaksid mõnda rahulikku matkaraja-multiaaret: [www.geocaching.com]
... ja midagi ka neile, kes tahaksid otsida mõnda linnakärast hästi-hästi kaugel olevat aaret: [www.geocaching.com]

Võetagu eeskuju smiling smiley

Sattusin juhuslikult peale ühele sellisele leheküljele, mida tahan teiega jälle silmaringi laiendamise mõttes jagada. Tegemist on Geopeiturite Ülikooliga - Geocacher University. smiling smiley
Nagu ma kiire pilguga vaatasin, on siin mitmeid artikleid geopeituse erinevatest aspektidest, aarete peitmisviisidest. Sõnastik on olemas, saab välja printida silte aarete peale, logiraamatut jne. jne.
Võib-olla saate siit mingeid häid mõtteid ja ideid.
Sõnastikust ma leidsin näiteks ühe vahva termini: purjus mesilase tants (Drunken Bee Dance)- slängitermin. Kirjeldab geopeituri liikumist GPS-i noole järgi 0-punkti leida püüdes thumbs up smiley

Toimetatud 1 kord(a). Viimati caro 08.10.2009 15.38.
Minu isiklik teema siin, tundub smiling smiley

Aasta tagasi jagasin siin teiega oma avastust, kus üks hotell USA-s on enda teenuste hulka geopeituse paketi lisanud ja avaldasin arvamust, et meie turisimitalud võiksid eeskuju võtta.

Täna netis surfates leidsin, et asi ongi edasi arenenud. Eesti maaturismi leheküljel on lausa 29 majutuskohta enda juures harrastatavate tegevuste hulka lisanud märksõna geopeitus. thumbs up

Aktiivne puhkus

> sattusin ühe Ameerika Ühendriikides asuva hotelli
> [www.daytona-ormondhampton.com]
> peale, kelle teenuste hulgas on lausa geopeituse
> pakett. Reklaamivad nad end nii: hotell on

> Vaat see on tase, mu meelest! smiling smiley Meie turismitalud
> võiksid ka eeskuju võtta.
Maailmas (s.t. GC lehe järgi) on hetkel 950 649 aktiivset aaret. Eestis on GP lehe järgi peidetud 1059 aktiivset+ajutiselt suletud aaret. Eesti annab seega geomaailmas panuse 0.111% aaretest. Geocachingu populaarsust kasvab kõikjal, mida näitab nii maailmas kui Eestis aasta-aastalt üha kiiremini kasvav aarete hulk. Tore ju, et meiesugused rohkem leidub smiling smiley

Ja need 29 Eesti teenusepakkujat on ka tublid ja teadlikud thumbs up

Toimetatud 1 kord(a). Viimati speedy 03.12.2009 12.33.
Statistika tänamatust näitab seegi, et juba 10 minutit hiljem näitab GC maailmas juba 951 255 aktiivset aaret. Eesti lehel püsib aarete hulk samal ajal samana winking smiley
õtan süü omaks, mõnede turismitalude omanikega on vesteldud geopeituse teemadel.
Täna tuli kiri ühelt Hollandi geopeiturilt, sooviga lisada oma kodulehele geopeitusega seonduv tekst eesti keeles. Kes tunneb huvi saab vaadata [www.carrottelogs.nl]
tahaks minna otsima aga vist järgmises elu
Sellistel lumistel ilmadel on lihtsam seda harrastada:
[www.youtube.com]
Tüdruk oleks võinud rohkem vaeva näha ja sellest hoopis õppevideo teha. Nyyd aga on rohkem "try again" mäng, kusjuures 85% kohtadest oleks saanud mitmel erineval moel aaret peita ja seda ka teistele näidata. Vaja ainult ettevalmistust ja tööriistu.

atrivsolap kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Sellistel lumistel ilmadel on lihtsam seda
> harrastada:
> [www.youtube.com]
Re: Geopeitus mujal maailmas
07.01.2010 13.59
Väga vahva, mu meelest! Mina leidsin aarde viiendal korral näiteks. smiling smiley
Ja Kaitsil on nüüd võimalus ise üks õppevideo teha, "try again" mäng on juba olemas. winking smiley
Seitsmendal katsel käes. smiling smiley Lumine talv on tore, aga natuke pani kadestama see ilus geopeituse ilm seal videos.
Tavaliselt leian asju viimasest kohast, kuhu vaatan. Seekord üllatus-üllatuseye popping smiley kolmas koht kuhu piilusin.smiling smiley
Ei suuda end tagasi hoida. Ma leidsin teise katsega spinning smiley sticking its tongue out
(ei võtnud huupi, ikka mõtlesin ja valisin)

Minu arust täitsa tore kuiv trenn. Eriti kasulik neile kes kipuvad tohutus mahus mõttetut geoerosiooni tekitama.
Teooria on ikka märksa mugavam kui elu ise: esimese korraga pihtas hot smiley Alles siis läks tavapäraseks geopeituseks - et tead, kus on, aga kätte ei saa... Tore video jah, aga ma ikkagi ei hääletaks geoakadeemia e-õppele üleviimise poolt.
Wow, esimese korraga leitud. Leiaks mõningaid leidmata aardeid ka niimoodi, et esimene vaadatud kohta on õige.
Seitse oli minu tulemus.
Mul tuli ka esimese korraga, aga mitte teadlikult, vaid kogemata klikkisin ekraanile. Sellest sain natukese aja pärast alles aru, millega tegemist ja et teised valed olidsmiling smiley. Nagu geopeituseski.
Hee. Aga mina olen oma nime vääriline. Kuues koht oli õige.
Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.

Sisse logimiseks klõpsa siia!