Värsked sõnumid

Geopeitus mujal maailmas

Saatis caro 
Re: Geopeitus mujal maailmas
07.01.2010 19.17
Peale kõikidest loogilistest kohtadest vaatamist ja poole tunnist juurte kobestamist võtsin kõne eelmisele leidjale, kes kinnitas aarde olemasolu ning andis lisavihje, mis kinnitas varasemat teooriat ning nii leidsingi aarde kohast, kust varem juba korduvalt olin otsinud. Aare korras. EVEJ. Tänud peitjale! spinning smiley sticking its tongue out
Klassikaline logiteade pioneeri poolt. Minu poolt aplaus!

Toimetatud 1 kord(a). Viimati geokrahv 07.01.2010 19.47.
4 - Martini leidmine

Mina leidsin esimesel korral, aga ei tahtnud siia uhkustades kirja panna. Nüüd ei saanud vaadata, et tiimi nime alla tõmmatakse ja pidin väikese muutuse postituss tegema smiling smiley Kris

Toimetatud 2 kord(a). Viimati gpseurope 09.01.2010 00.17.
08.01.2010 22.35
Kuna kõik on oma leiud siia kirja pand, ei saa minagi asja jätta nii.

Aare leitud teisest loogilisest kohast, helistamata peitjale või eelmistele leidjatele.
Jätkame siis meiegi samal rajal ehk siis moodustus leidjate rivi ja Kadri leidis neljandast (või oli see äkki hoopis kolmas koht? vahet pole, kohe ei leidnud!) ja Peep leidis teisest kohast. Väga meeldiv aare, omanik ise tegi nö musta töö näitamaks, et siin tõesti ei ole ja lõpuks tõi ka aarde lausa kätte! Endal polnud vaja käsigi määrida!smiling smiley Paluks Eesti aaretel samasugust teenindust!thumbs up smiley EVEJ

Toimetatud 1 kord(a). Viimati pekadrip 08.01.2010 22.58.
well, kuna siin teemas järjest oma tulemusi avaldatakse, siis ei pidanud ka kiusatusele vastu ja proovisin. no esimese kaheteistkümnega pihta ei saanud. siis tuli tiina ja ma lasin tal arvata, kust peaks otsima. tema vaatas kaks sekundit ekraani ja näitas õigesse kohta.
vähemasti sai selgeks, et mul puudub täielikult geopeituse geen.
smiling smiley
Leitud ilma kirjelduse, vihje, suuruste, raskusastmete ja logide lugemiseta kolmandast kohast katse-eksituse meetodil. Päriselt kulunuks õnneks vähem aega. Eriti veel praeguse lumega (vihje).
Mulle meeldib ikka päris GP palju rohkem, aga kui jalad enam ei kanna, eks siis hakkan mõistatusi lahendama ja virtuaalselt otsima. Kui pea ka enam mõistatusi ei võta, hakkan ruudulise paberi tükke koguma.
Uudiseid maailmast smiling smiley
Groundspeaki uudiskirjast sain teada, et sel laupäeval, 20.augustil tähistatakse esimest Rahvusvahelist Geopeituse päeva. Kui mõne aarde tol päeval leiate ja GC lehel logite, siis saate virtuaalse suveniiri endale. Ja Seattle`is on pidu. smiling smiley
Meil antakse sel puhul lausa vaba päev inimestele, et nad saaksid rahus aardeid otsida. winking smiley

This Saturday, August 20th is the first International Geocaching Day! You can celebrate with fellow geocachers at an event near you or simply mark the day by finding a geocache. Anyone who finds a cache or logs an "attended" for an event will receive the International Geocaching Day souvenir. If you are in the Seattle area, we hope you will be celebrating International Geocaching Day with us at the annual Geocaching Block Party.
Mina ikka tahan teie silmaringi laiendada ja teile rääkida, mis ma põnevat avastan smiling smiley

Kaits747 leidis ühe huvitava lehe, kus tutvustatakse geopeituse ajalugu (http://geocaching.gpsgames.org/history/). Muuhulgas on üles loetletud ka erinevad veebilehed, mis geopeituse aardeid haldavad. Selle järgi on meie Eesti leht üks vanimaid.
Lehel edasi surfates leidsin Ungari geopeituse lehe. Tutvustaksin teile ka, kuidas seal geopeituse elu käib, päris huvitav ja võib-olla ka mõtlemist pakkuv.

Geocaching.hu veebileht (http://geocaching.hu) on loodud 2001.aastal ning seda haldab Association of Hungarian Geocaching, 2004. aastal asutatud mittetulundusühing. Ungarlastel on täielikult omaenda aarete andmebaas ning nad ei kasuta geocaching.com veebilehte. Kuigi paljud peitjad panevad ka rahvusvahelisele lehele oma aarded üles, on vähem kui pooled aarded geocaching.com veebilehel avaldatud. Nende endi andmebaasis on peamiselt Ungaris asuvad aarded, kuid nad lisavad sinna ka naabermaades asuvaid juhul, kui aare on seotud Ungari või ungarlastega.

Kui geopeitur soovib aaret geocaching.hu veebilehel avaldada, vaatab selle üle 12 liikmest koosnev tiim, kes siis hääletab, kas aare on nõuetele vastav. Eelistatakse harilikult aardeid, mis on külastamist väärt kohtades. Kui aare peidetakse mõnda rahvusparki või looduskaitse alale Ungaris, siis võtab Assotsiatsioon enda peale selleks loa küsimise.

Ka logimine on veidi erinev rahvusvahelisel lehel logimisest. Aarde logimiseks veebis on leidjal vaja veebilehel sisestada aardesse peidetud kood. See moodus on ungarlasi viinud ka uut tüüpi multiaarete tutvustamiseni. Selle asemel, et ühest aardekonteinerist teise koha koordinaadid saada, on kõigi vahepunktide koordinaadid aardekirjelduses antud ning aardesse peidetakse lihtsalt koodi osad.

Ning lõpuks - 18. augustil on jälle Rahvusvaheline Geopeituse päev (International Geocaching Day). Edukaid leide!
31.07.2013 12.31
31 päeva geopeitust
Augustis on rahvusvahelisel lehel välja kuulutatud üritus - 31 päeva geopeitust. Igal augustikuu päeval, mil sa aarde leiad, saad GC lehel suveniiri ehk pildikese enda kontole. GC augusti kalendri koos suveniiridega võid leida SIIT.

Ühtlasi tähistame 17.augustil rahvusvahelist geopeituse päeva.
Edukaid leide kõigile! smiling smiley
16.08.2013 03.04
smileys with beer Juba sel laupäeval tähistame rahvusvahelist geopeituse päeva!
Minge kõik metsa! grinning smiley
05.03.2014 14.13
Leidsin Taanist ühe tõsise ussaarde (oli vist see sõna, mida keegi pakkus powertraili asemel), mille kõrval meie NKT kahvatab kaameks. smiling smiley 31.augustil 2013 tehti ühekorraga lahti 2172 aaret nimega DK POWER. Matka kogupikkus on 909 km. Lisatud lingilt saab näha ka kaarti, kust ussaare läbi käib: DK POWER 0000 INFO
Tähistame siis meie Oandu-Ikla matkaraja aaretega ära? winking smiley 375 km = ~2300 aaret. Kes kampa lööb?
05.03.2014 23.26
Eih...Eestis piisab NKT-st küll smiling smiley
06.03.2014 01.01
Vinge!
Tuleb siis järgmise või ülejärgmise aasta puhkuseplaane selle järgi sättima hakata.
Eestisse niikuinii keegi korralikku Power Traili ei tee või kui tehakse, siis selleks ajaks olen ma kepi najal kõndimise selgeks saanud ja skoorimine on vaid helge mälestus noorusaegadest.
"Uute aarete kvaliteedi tagamiseks peab olema aarde peitja varem geopeitusega tegelenud ning leidnud ja loginud geopeitus.ee lehel enne oma esimese aarde peitmist vähemalt 25 aaret."

Jee, jalutan 10-11 km läbi ja JOKK
06.03.2014 08.47
Airce, mis tähendab "korralikku powertraili"? smiling smiley Mu meelest NKT on piisavalt korralik, et kellegi esimeseks 25-ks aardeks sobiks ja piisavalt pikk kah, et sel kellelgi kopa ette lööks grinning smiley
06.03.2014 14.54
Mul tekkis kohe kange tahtmine Tallinn-Narva maantee ääres olevad maantee tähispostid aaretega ära markeerida. Seaduse järgi on kahe posti vahe 100m, ehk siis normide järgi saaks ainult üle ühe posti aarde panna. Kahjuks on Eesti teed nii kitsad, et välja ei mängi ka karpide panemine mõlemasse tee serva, seega Narvast tagasi tuleb sõita tühjade kätega.

Jutt käib nendest postidest:

Palju häid mõtteid! smileys with beer

Toimetatud 1 kord(a). Viimati shadow 06.03.2014 14.55.
Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.

Sisse logimiseks klõpsa siia!